You are currently viewing Kiscica a családban

Kiscica a családban

Kiscica

Kiscica érkezése mindig örömteli pillanat, hiszen kis cuki pofikájukkal rögtön leveszik az embert a lábáról. Sokszor egy kiscica még a keményebb szíveket – akik állításuk szerint nem szeretik őket – is képes ellágyítani.

Ha lehetőségünk van rá egy kis kóborkát vagy gazdi kereső cicust fogadjunk örökbe, hiszen ezzel akár a kis életüket is megmenthetjük.

Ha vásárolunk kiscicát mindig megbízható tenyésztőt és ne szaporítót keressünk. A tenyésztőknél az állatok már megkapják az első oltásokat, törzskönyvvel rendelkeznek, kézhez és alomhoz szokottak.

A kis elesett, gazdikereső cicáktól sem kell azonban megijednünk, ők általában jobban meghálálják a szeretetet, hűséggel, bújással és rengeteg dorombolással mutatják ki nekünk hálájukat.

Mivel számomra fontos, hogy a benti tartásra felhívjam a figyelmet, így alapvetően erre bíztatok mindenkit, hiszen így cicánkat biztonságban tudhatjuk. Ha fontosnak tartjuk, hogy megismerkedjen a kinti világgal is, a kiscicákat hámhoz lehet szoktatni. A hámhoz szoktatást már egészen kis korban kezdjük. Egyszerűen csak adjuk cicusunkra a hámot és hagyjuk rajta egy 20-30 percet, ha már megszokta, akkor elkezdhetjük pórázon vezetni. Ha van kertünk/kis udvarunk macskabiztos hálóból építhetünk neki kifutót is. Szintén biztonságban lehet erkélyünkön a cica, ha macskabiztos hálóval körbekerítjük azt.

Fontos, hogy a cicánkat helyesen etessük, lehetőleg jó minőségű táppal, ami számára megfelel.

A benti tartás hátránya, hogy a cicánk kevesebbet mozog, azonban a mozgás számukra is rendkívül fontos. Így vezetik le felesleges energiájukat és ezáltal nem lesz belőlük pokoli ördögfajzat. A játékra mindig szánjunk időt. Lehetőleg mindig azonos napszakban, hiszen a cicáknak is fontos a rendszeresség. Pálcás, botos játékkal vegyük rá őket a futása, ugrándozásra, ezáltal könnyen le tudják vezetni energiájukat.

Játék után aztán jöhet a pihenés, hol máshol, mint egy kényelmes karton mancsboxban.

Végezetül egy cukiságbomba, Soseul első 7 napja az új gazdinál:

További tartalmak

Ha még nem tetted meg olvasd el további bejegyzésünket is!
Macskaalommacskabútorokmacskatartás

Vélemény, hozzászólás?