You are currently viewing Macskabútor

Macskabútor

Macskabútorok

Kis kedvencünknek számos macskabútor közül választhatunk. A legismertebb fajtája és formája a kis kuckókkal, alvó felületekkel, játékokkal megspékelt bútor, ami számos kaparófelülettel rendelkezik. Az évek során mi is beruháztunk cicánknak több ilyen bútorra, azonban tapasztalatink változóak voltak. A világos plüss felületekkel bevont bútorok gyorsan porosodnak, koszolódnak és sajnos sokszor megül bennük a szőr, amit nehéz kiporszívózni. A sötétebbek nem illettek lakásunk színvilágához. Volt olyan bútor, amely inogott „kis”cicánk alatt, aki jelenleg is 5 és fél kiló. Emiatt az elején nem szerette őket, időbe telt, míg megszokta a mozgását és nem félt. A kis kuckók a nagyobb macskáknak sokszor túl szűkek, nem felelnek meg igényeiknek.

A tapasztalatunk az volt, hogy a bútorok leginkább a téli időszakban keltették fel macskánk érdeklődését. De akkor is csak rövidebb időközökre.

Amikor láttuk, hogy az elsőt megszerette, hogy ki tudjon teljesedni, vásároltunk neki egy másik, nagyobb bútort. A kettő együtt azonban már túl sok volt, így elhanyagolta az elsőt és lassan a második is erre a sorsra jutott.

Ezzel szemben a mancsbox macskabútor tisztítása könnyű, csak egy száraz, puha ronggyal kell letörölni. A szőr nem tud benne megülni.

Mérete megfelelő, a dobozokban a macskák kényelmesen tudnak pihenni, játszani.

Mivel kialakítása zártabb a mi cicánk imád benne bujkálni, majd előugrani, mint egy igazi kis vadász, ha kedvenc botos játékával játszunk vele.

A mancsbox strapabíró, nem mozog, nem inog meg.

Télen és nyáron is tökéletes, hiszen nyáron sem túl meleg, télen viszont a kartonpapír jó szigetelési tulajdonsága miatt kellemes meleg.

Vélemény, hozzászólás?